Cum se procedeaza:

Echipa Act Medicare preia documentele medicale ale pacientului, care sunt trimise clinicilor partenere.  Comisiile medicale de specialitate analizeaza documentele si emit  o  a doua opinie medicala. In cazul in care documentele prezentate sunt concludente, doctorii comunica un plan de actiune aplicabil in institutia medicala in care isi desfasoara activitatea ( spital din afara Romaniei). Opinia medicala este transmisa in limba engleza, prin urmare, la cerere, Act Medicare va face traducerea in limba romana.

Costuri:

In cazul in care este necesar un plan de tratament si pacientului i se propune internarea in spital, opinia medicala este insotita si de costurile estimative ale spitalizarii, investigatiilor aferente si actiunii terapeutice indicate. In cazul in care pacientul se decide sa calatoreasca in afara tarii, pentru a urma tratamentul in spitalul din partea caruia a primit a doua opinie, echipa Act Medicare pregateste internarea.

Internare si transport:

Echipa Act Medicare asigura internarea  pacientului in spital (data internarii sau programarea pentru consultatie, daca nu se impune spitalizarea ). De asemenea, se pot face si rezervari la hotel. In cazul in care pacientul este stabil, el va calatori cu avionul, masina personala sau trenul. In cazul in care starea sa nu-i permite, Act Medicare poate asigura transportul medical terestru sau aerian. Act Medicare pastreaza permanent legatura cu doctorul responsabil de caz, dar si cu departamentul de Relatii Internationale al clinicii. Dupa tratament, daca revenirea la spital pentru reexaminare este necesara, echipa Act Medicare se poate ocupa de administrarea cazului.